Skip to content

Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 12

6 dni ago

589 words

Ponadto informacje dostarczane przez hurtowników i dystrybutorów wspierają wzrost wykorzystania tryptofanu w ostatnich latach w stanie Minnesota. Inni badacze sugerują, że sam tryptofan lub jego metabolity mogą przyczyniać się do wywołania zespołu podatności na eozynofilię u osób podatnych.15, 16 Nasze dane pokazują, że syndrom nie jest indukowany przez sam tryptofan. Chociaż tryptofan lub jego metabolity…

Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 11

6 dni ago

505 words

Chromatogram dla tabletek, które spożyła, pasował do wzorca podpisu dla tych produkowanych przez Showa Denko KK, w tym obecność piku E. Dlatego uważamy, że tryptofan, który spożyła, był prawdopodobnie produkowany przez Showa Denko KK niż Mitsui Toatsu Chemicals. Istnieje kilka możliwych wyjaśnień tej rozbieżności. Na przykład błędne informacje na temat producenta mogły wynikać z nieprawidłowego…

Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 10

6 dni ago

519 words

Nasze dane wskazują, że wybuch syndromu w 1989 r. Był spowodowany spożyciem tryptofanu, który został wyprodukowany przez jedną firmę w określonych warunkach operacyjnych. Odkrycia te potwierdzają hipotezę, że tryptofan zawierający niezidentyfikowany składnik chemiczny przyczynia się do patogenezy zespołu mielgii eozynofilowo-mięśniowej. Dodatkowym wsparciem dla tej hipotezy jest znaczące powiązanie między szczytem E a detalicznymi partiami zawierającymi…

Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 9

6 dni ago

204 words

Wystąpiło pięć sygnaturowych pików obecnych we wszystkich próbkach produkowanych przez tę firmę. Porównanie indywidualnych pików w przypadku i kontrolnych partii detalicznych wykazało tylko jeden pik (szczyt E), który był znacząco związany z przypadkami. Ten pik wykazywał czas retencji równy 24,6 do 24,9 minut (ryc. 4); chociaż absolutny czas retencji nieznacznie się zmieniał podczas różnych przebiegów…

Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 8

6 dni ago

71 words

Analiza wieloczynnikowa według partii detalicznej, która obejmowała szczep bakteryjny i ilość użytego węgla, wykazała, że węgiel był znacząco związany ze spożyciem przez pacjentów z tryptofanem z partii detalicznej (iloraz szans, 9,0; przedział ufności 95%, 1,4 do 57,2; P = 0,02). Szczep bakterii nie przyczynił się znacząco do modelu; jednak nie jest możliwe odpowiednie rozdzielenie wpływu…