Skip to content

Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 11

3 miesiące ago

509 words

Chromatogram dla tabletek, które spożyła, pasował do wzorca podpisu dla tych produkowanych przez Showa Denko KK, w tym obecność piku E. Dlatego uważamy, że tryptofan, który spożyła, był prawdopodobnie produkowany przez Showa Denko KK niż Mitsui Toatsu Chemicals. Istnieje kilka możliwych wyjaśnień tej rozbieżności. Na przykład błędne informacje na temat producenta mogły wynikać z nieprawidłowego etykietowania w pewnym momencie procesu tabletkowania i dystrybucji. Chociaż żaden przypadek zespołu eozynofilii i mialgii w stanie Minnesota nie można jednoznacznie przypisać spożyciu tryptofanu wytwarzanego przez inne firmy, nie wiemy, czy czynnik etiologiczny jest specyficzny dla procedur produkcyjnych w Showa Denko KK Procedury produkcyjne stosowane przez inne firmy firmy mogą również prowadzić do obecności tego składnika chemicznego w produktach tryptofanowych. Zidentyfikowaliśmy niezależny związek między ilością spożywanego tryptofanu na miesiąc a ryzykiem zespołu eozynofilii-mięśniowej. Porównując grupy kontrolne, stwierdziliśmy, że samokontrolowane kontrole zużywały większe ilości tryptofanu przez dłuższe okresy niż przypadkowe kontrole. Ponieważ jest prawdopodobne, że grupa kontrolowana losowo była najbardziej reprezentatywna dla użytkowników tryptofanu w ogólności, zależność dawka-odpowiedź pomiędzy spożyciem tryptofanu wytwarzanego przez Showa Denko KK a syndromem eozynofilii-mięśniówki może być nawet większa niż wskazują nasze wyniki. Obecność zależności dawka-reakcja sugeruje, że może istnieć krytyczny próg ekspozycji, który jest niezbędny do zainicjowania zespołu. Nie jest jednak jasne, czy próg ten jest funkcją narażenia na dużą dawkę zanieczyszczonego tryptofanu, czy też skumulowanej ekspozycji w czasie. Występowanie przypadków z okresem indukcji (całkowity czas stosowania tryptofanu) w czasie krótszym niż jeden tydzień sugeruje, że narażenie na bolus może być ważne.
Dwie grupy kontrolne różniły się w stosunku do osób, dla których można zidentyfikować producenta tryptofanu. Kontrole kierowane na własną rękę były bardziej prawdopodobne niż losowe kontrole, aby uzyskać konkretne informacje o marce i detalicznym numerze partii. Ponieważ większość wyrywkowych kontroli nie była przesłuchiwana przez dwa lub trzy miesiące po wydaniu wstępnego poradnika zdrowia publicznego, wielu odrzuciło swoje butelki tryptofanu. W przeciwieństwie do tego, wszystkie kontrole, o których mowa, skontaktowały się z Departamentem Zdrowia w Minnesocie w listopadzie, a większość z nich trzymała swoje butelki. Podobny iloraz szans (dla spożycia tryptofanu wytwarzanego przez Showa Denko KK) dla pacjentów z przypadkami i dla każdej z dwóch grup kontrolnych sugeruje, że nie wprowadzono selektywnego błędu poprzez brak potwierdzenia producenta tryptofanu dla niektórych osób. Potwierdzają to podobieństwa demograficzne i podobne wzorce stosowania tryptofanu wśród osób, dla których zidentyfikowano producenta tryptofanu, oraz wśród tych, u których producent nie został zidentyfikowany.
Badanie społeczności dotyczące stosowania tryptofanu wykazało, że jego użycie znacznie wzrosło w latach 1988-1989. Chociaż wzrost ten można częściowo przypisać wycofaniu użytkowników, uważamy, że nastąpił prawdziwy wzrost wykorzystania w wyniku doniesień medialnych z 1988 i 1989 r., Które opisują potencjalne korzyści z konsumpcji tryptofanu
[więcej w: czop śluzowy przed porodem, trychinoza, incpraca opinie ]

0 thoughts on “Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 11”