Skip to content

Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 8

4 miesiące ago

71 words

Analiza wieloczynnikowa według partii detalicznej, która obejmowała szczep bakteryjny i ilość użytego węgla, wykazała, że węgiel był znacząco związany ze spożyciem przez pacjentów z tryptofanem z partii detalicznej (iloraz szans, 9,0; przedział ufności 95%, 1,4 do 57,2; P = 0,02). Szczep bakterii nie przyczynił się znacząco do modelu; jednak nie jest możliwe odpowiednie rozdzielenie wpływu węgla i szczepu bakteryjnego z powodu wysokiej korelacji (r = 0,78, P <0,001) między nimi. Jednowariantowa analiza odpowiedzi pacjentów chorych i kontrolnych, którzy spożyli tryptofan wytwarzany przez Showa Denko KK, nie wykazała różnic (P <0,10) w stosowaniu określonych leków i suplementów diety, które oceniono. Pięciu z 29 pacjentów (17 procent) przyjmowało leki przeciwdepresyjne w ciągu miesiąca poprzedzającego wystąpienie choroby, w porównaniu z 2 z 20 kontroli (10 procent) (okres stosowania, od sierpnia do listopada) (P = 0,48). (Dane nie były dostępne dla kontroli.) Środki uspokajające-nasenne były stosowane przez 2 z 29 pacjentów z przypadkami (7 procent) i z 20 osób kontrolnych (5 procent) (P = 0,79). Nie wskazaliśmy związku pomiędzy stanem pacjenta jako pacjenta a odnotowaną przez siebie historią alergii, zapaleniem wątroby, astmą, niedawnymi szczepieniami, regularnymi ćwiczeniami aerobowymi, energicznymi ćwiczeniami aerobowymi, spożywaniem alkoholu, paleniem tytoniu, używaniem kawy bezkofeinowej lub czynnościami potencjalnymi narażenie chemiczne (dane nie pokazane).
Chociaż nie zostali oni uwzględnieni w analizie kontroli przypadku, czworo pacjentów, którzy zachorowali w 1988 r. Było podobnych do innych pacjentów. Wszyscy byli kobietami i wszyscy używali tryptofanu codziennie zanim zachorowali. Dwa z nich używały produktów zawierających tryptofan produkowanych przez Showa Denko KK, a dwa z nich używały produktów, dla których nie można było zidentyfikować producenta.
Wysokosprawna chromatografia cieczowa
Analiza metodą HPLC objętościowego tryptofanu wytwarzanego przez różne firmy wykazała śladowe ilości innych składników chemicznych. Tryptofan zazwyczaj eluował jako szeroki pik od 14 do 19 minut. Od 19 do 30 minut obserwowano liczne dyskretne piki, z których każdy odpowiadał jednemu lub więcej śladowym składnikom chemicznym. Występowały stałe różnice w wzorach chromatograficznych tryptofanu wytwarzanych przez różne firmy.
Figura 4. Figura 4. HPLC tryptofanu Produkowanego przez Showa Denko KK Absorbance mierzono przy 216 nm. Wskazano składniki chemiczne śladowe o czasach retencji od 19 do 30 minut. Górny chromatogram pokazuje wyniki dla partii luzem-producenta, która była obecna w produktach tryptofanowych spożywanych przez pacjentów z zespołem mielobigii eozynofilowo-mięśniowej. Niższy chromatogram pokazuje wyniki dla partii, która była obecna w produktach tryptofanowych spożywanych tylko przez kontrole. Szczyt E jest składnikiem chemicznym, który występował znacznie częściej w detalicznych partiach zawierających tryptofan spożywany przez pacjentów z przypadkami, niż w przypadku zawierających tryptofan spożywany przez kontrole. Tryptofan eluował przez okres od 14 do 19 minut (dane nie pokazane).
Analiza HPLC próbek z masowymi tryptofanami z Showa Denko KK
[podobne: kanres, insuflacja żołądka, incpraca ]

0 thoughts on “Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 8”