Skip to content

Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 9

2 miesiące ago

204 words

Wystąpiło pięć sygnaturowych pików obecnych we wszystkich próbkach produkowanych przez tę firmę. Porównanie indywidualnych pików w przypadku i kontrolnych partii detalicznych wykazało tylko jeden pik (szczyt E), który był znacząco związany z przypadkami. Ten pik wykazywał czas retencji równy 24,6 do 24,9 minut (ryc. 4); chociaż absolutny czas retencji nieznacznie się zmieniał podczas różnych przebiegów próbek, względna pozycja piku E zawsze wynosiła od 0,99 do 1,02 minuty przed następnym szczytem sygnatury, gdy analizę przeprowadzono w tych samych warunkach pracy. Szczyt E był obecny w 9 z 12 przypadków (75 procent) i 3 z 11 partii kontrolnych (27 procent) (iloraz szans, 8,0, przedział ufności 95%, 0,9 do 76,6, P = 0,022). Tabela 2. Tabela 2. Jednowariantowa analiza warunków wytwarzania i obecność piku E w 45 partiach sproszkowanego tryptofanu wyprodukowanego przez Showa Denko KK Analiza chromatograficzna 45 masowych partii sproszkowanego tryptofanu, które zostały wyprodukowane przez Showa Denko KK, wykazała znaczące jednozwiązkowe skojarzenie pomiędzy obecnością piku E i stosowaniem szczepu B. amyloliquefaciens V, zastosowania 10 kg sproszkowanego węgla na partię i częściowego obejścia filtra ROM (tabela 2). Stopniowa wielokrotna regresja logistyczna wykazała, że użycie szczepu B. amyloliquefaciens V było jedyną zmienną istotnie związaną z obecnością piku E (iloraz szans, niezdefiniowany, przedział ufności 95%, 25,8 do ., P <0,001). Podobnie jak w wielozmiennej analizie piku E według partii detalicznej, niezależne działanie szczepu bakteryjnego i ilości użytego węgla w proszku nie może być odpowiednio rozróżnione z powodu ich wysokiej korelacji.
Analiza HPLC tabletek od pojedynczego pacjenta z zespołem eozynofilii-mięśniówki, który spożywał tryptofan rzekomo wyprodukowany przez inną firmę (Mitsui Toatsu Chemicals) wykazała wzór chromatograficzny, który był charakterystyczny dla tryptofanu wytwarzanego przez Showa Denko KK Peak E również był obecny. Wzory chromatograficzne innych partii tryptofanu wytwarzanych przez Mitsui Toatsu Chemicals były różne.
Badania laboratoryjne pacjentów z zespołem eozynofilia-mięśniowa i bezobjawowymi użytkownikami tryptofanu
Tabela 3. Tabela 3. Podsumowanie wybranych wartości laboratoryjnych dla pacjentów z zespołem Eozynofilia-Myalgia oraz dla osób bezobjawowych, u których zastosowano tryptofan od czerwca do 15 listopada 1989 r. W Minneapolis-St. Strefa Paul a * Liczba eozynofili, poziomy aldolazy w surowicy i poziomy produktów degranulacji granulocytów eozynochłonnych były istotnie wyższe w przypadku pacjentów niż w przypadku bezobjawowych użytkowników tryptofanu, w tym podgrupy bezobjawowych osób, które spożywały tryptofan wytwarzany przez Showa Denko KK (Tabela 3). Główne białko zasadowe eozynofilów było normalne we wszystkich poza jednym z bezobjawowych użytkowników; ta osoba była w trzecim trymestrze ciąży, znanej przyczynie podwyższenia poziomu głównego białka eozynofilów.10
Dyskusja
Wyniki tych badań dostarczają nowych informacji na temat przyczyny i epidemiologii zespołu eozynofilia-mialgia
[podobne: insuflacja żołądka wikipedia, bolący migdał, płaskostopie poprzeczne ćwiczenia ]

0 thoughts on “Badanie przyczyny syndromu eozynofilii-mięśniowej związanej z używaniem tryptofanu ad 9”

  1. [..] odnosnik do informacji w naukowej publikacji odnosnie: odszkodowanie za śmierć[…]

  2. [..] odnosnik do informacji w naukowej publikacji odnosnie: leczenie kanałowe warszawa cennik[…]